FILOSOFIE

“Kunst”, een omvangrijk begrip dat door iedereen anders geïnterpreteerd kan worden. Wat hier wel en niet onder valt staat nergens beschreven, iedereen heeft hierover zijn eigen mening. “Kunst” betekent voor Leon het creëren van iets. Iets wat je bedenkt omzetten in een voorstelling; bijvoorbeeld een schilderij of beeld, maar ook simpele dagdagelijkse ontwikkelingen zoals de uitvinding van de fiets, auto, vliegtuig of voeding. Leon gebruikt zijn creativiteit bij het maken van beeldende kunst. Hierbij staat het uiteindelijke resultaat en zijn persoonlijke ontwikkeling altijd voorop. Het uiteindelijke resultaat bepaald de waarde van kunst, niet de gebruikte technieken of materialen.

"Fine Art is that in which the hand, the head, and the heart of man go together."

- John Ruskin -

PERSOONLIJKE GALERIE

Je huis “kleed” je niet gewoon aan, bewust of onbewust geeft een interieur je persoonlijkheid weer. Je interieur is daardoor een prive galerie: een verzameling van objecten en voorwerpen die bij je passen. Een goed kunstwerk is een deel van je persoonlijke galerie, het is meer dan een statussymbool, of aankleding van de ruimte. Een goed kunstwerk is een kunstwerk dat de moeite waard is.

De meerwaarde van een kunstwerk in plaats van drukwerk is de vertaling van de kunstenaar. Hoe iets wordt vertaald naar het schilderij: de essentie, kleur of sfeer. Het ongrijpbare: Daardoor heeft elk kunstwerk zijn eigen karakter en uitstraling. Door de realistische kunstwerken die Leon maakt, begrijpt hij de essentie van het kijken. Dit bepaald, rekening houdend met de wensen van de klant, hoe het uiteindelijke kunstwerk er uit ziet. Een goed voorbeeld, technisch en artistiek, heeft de voorkeur van Leon. Hierdoor werkt Leon samen met verschillende fotografen. Fotografen die hun foto iets extra’s meegeven, iets extra’s dat heel mooi vertaald kan worden naar een schilderij... Dat het waard is om vertaald te worden naar een schilderij.

Kijk en zie. Bepaal wat je mooi vindt, en wat niet. Bepaal welk kunstwerk of onderwerp het waard is om je persoonlijke galerie compleet te maken.