WERKWIJZE

De huidige kunstwerken van Leon Corsten worden gemaakt met gemengde technieken en zijn op basis van Acrylverf.

Acrylverf
Voor acrylverf worden dezelfde pigmenten gebruikt als voor bijvoorbeeld olieverf. Het enige verschil is het bindmiddel, in dit geval een kunsthars. Kunsthars is ondoordringbaar en droogt erg snel. Veel kunstschilders prefereren acrylverf omdat het veel sneller droogt dan olieverf. Bovendien ruikt het nauwelijks, terwijl olieverf sterk naar het giftige terpentijn ruikt. Het is heerlijk om met acryl te schilderen omdat je door kunt werken terwijl je nog inspiratie hebt. Elke laag is snel genoeg droog om de volgende laag, of een detail aan te brengen.

Ondergrond: Illustratieboard
Als ondergrond voor zijn kunstwerken gebruikt Leon meestal Illustratieboard van SchoelersHammer of schilderdoek.
Illustratieboard wordt vooral gebruikt voor druktechnieken zoals zeefdrukken. Het 4G Illustratieboard van SchoellersHammer heeft de hoogste gradatie voor onder andere verouderingsbestendigheid, waardoor het op termijn niet verkleurt. 4G is dikker dan papier, en speciaal gelijmd. Door de stevigheid is het degelijker dan papier, en niet vervormbaar indien er een grote hoeveelheid verf op wordt gezet.
Het voordeel van Illustratieboard ten opzichte van schildersdoek is het gebruiksgemak bij het maken van details, voornamelijk bij kras en gum technieken. Het is lichter en dunner dan paneel waardoor het gemakkelijker in te lijsten en op te hangen is.

Ondergrond: Schildersdoek
De Kunstwerken van Leon Corsten worden ook gemaakt op schildersdoeken. Deze doeken zijn gemaakt van hoogwaardig katoen of linnen met een gelijkmatige structuur. Alle Schildersdoeken worden voorbehandeld met gesso (gesso is een primer). Deze primer zorgt voor een goede hechting en kleurreflectie van de verf.

De houten spielatten vormen samen het raamwerk voor het schildersdoek. Het canvasdoek wordt op dit houten frame gespannen. Aan de binnenkant zijn in de hoekjes uitsparingen gemaakt waarin met houten spietjes het doek heel eenvoudig kan worden nagespannen, mocht dat ooit nodig zijn. Leon gebruikt voornamelijk canvasdoeken op een houten frame van 3,5 - 4 cm dik. Dit geeft extra stevigheid en een royale uitstraling aan het kunstwerk.

Vernis
Al de kunstwerken van Leon zijn vernist mits anders is vermeld of afgesproken. Door de vernis kan de verf niet meer beschadigd worden. Schoonmaken moet toch zeer voorzichtig gebeuren, het liefst alleen indien noodzakelijk. Uitleg hierover krijgt de klant als nazorg.

OPDRACHTEN

Leon werkt voornamelijk op aanvraag. Bij de aanvraag worden alle wensen en eisen van de klant besproken, zoals kleuren en formaat van het kunstwerk. De prijs is afhankelijk van de afmeting en de gedetailleerdheid van het kunstwerk.

Doordat Leon basis prijzen hanteert, zijn werken signeert en elk werk wordt voorzien van een echtheidscertificaat, kan de waarde van Leon’s kunstwerken worden gegarandeerd.